Staňte se našimi fanoušky na:

Houskový knedlík I.

Autor receptu: takaya (50 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouky přesejeme do mísy. Uprostřed vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Droždí posypeme cukrem a zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít kvásek. Po vzejití kvásku okraje osolíme, přidáme celé vejce, mléko a vypracujeme vláčné těsto. Mléka dáváme podle potřeby. Těsto rozdělíme na poloviny a do každé zvlášť zapracujeme po dvou a půl na kostičky nakrájených houskách nebo rohlících. Necháme chvilku kynout. Do velkého hrnce dáme pařáček, který podlijeme vodou. Je potřeba dost vody, aby se za vaření nevypařila, ale pařáček nesmí být potopený. Na pařáček položíme utěrku tak, aby její okraje visely přes okraj hrnce. Na utěrku položíme vedle sebe oba knedlíky. Přiklopíme pokličkou a necháme 20 minut vařit v páře. Pak sundáme pokličku, utěrku chytíme za cípy, které visí přes hrnec a vyjmeme ji i s knedlíky ven. Houskové knedlíky vysypeme na talíř, přes který máme nataženou nit a pomocí obou konců nitě knedlíky rozpůlíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |4. řijna 2014
jdu na to Odpovědět
jaroslav.hulka |4. ledna 2014
dnes udělám 1+ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!