Staňte se našimi fanoušky na:

Ovesné večky

Autor receptu: Anna1960 (96 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z vlažného mléka, lžičky medu a droždí si připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít. Do mísy si dáme obě mouky, vločky sůl a promícháme. Přidáme rozehřátou vlahou heru, podmáslí, kvásek a vypracujeme vláčné těst. Necháme na teplém místě kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě půlky vytvarujeme si veky. Dáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem a necháme ještě asi 20 min. kynout. Troubu si rozehřejeme na 190 °C a pečeme 15 min. Pak teplotu snížíme na 160°C a pečeme ještě asi 15 min. Doba pečení je informativní, každá trouba peče jinak.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Monique |6. prosince 2013
ukládám a zkusím :-) Odpovědět
pajunc |1. řijna 2013
vypadají úžasně, děkuji za recept :-) Odpovědět
-3 |10. září 2013
uloženo Odpovědět
allys89 |9. září 2013
super nápad :) Odpovědět
Sofii |9. září 2013
Já používám do těsta jemné ovesné vločky Emco, ty se nemusí mlít, jsou super :o) Odpovědět
jobovab |9. září 2013
dobré Odpovědět
pes |8. září 2013
rád bych ochutnal Odpovědět
piskotka |7. září 2013
dobré Odpovědět
q |6. září 2013
určitě zkusím Odpovědět
Márč |5. září 2013
Vypadají nádherně, vyzkouším, zatím ukládám...:-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!