Staňte se našimi fanoušky na:

Brambory pečené v alobalu

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Příprava: Pro tuto úpravu si vybereme velké brambory ve slupce, které dobře umyjeme a odrhneme rýžovým kartáčem. Oschlé nebo osušené brambory zabalíme do plátku alobalu, naskládáme na malý pekáček nebo plech s kuchyňskou solí. Takto připravené brambory dáme péct do mírně rozpálené trouby a pečeme cca 1 – 1 ½ hodiny. Upečené brambory z trouby vyjmeme, alobal odstraníme, na povrchu odřízneme část slupky a při podávání přidáváme máslo. Pečené brambory se jedí lžičkou, kterou se vydlabává dužina bramboru s máslem. Na tuto úpravu se nejlépe hodí brambory moučné. Můžeme je péci i na ohništi v horkém popelu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!