Staňte se našimi fanoušky na:

Houbová omáčka s růžovou hlívou

Autor receptu: Jedlík-senior (184 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl
  • sladká, 1/4 l smetana
  • hovězí, 3/4 l vývar
  • asi 3 lžíce mouka hladká
  • 50 g máslo
  • 250 g shiitake
  • hlíva růžová tropická, 250 g
  • 1/2 lžičky kmín
  • z 1/2 citronu citronová šťáva
  • 1 ks žloutek

Pracovní postup:

Nakrájené houby poduste na másle se solí a kmínem doměkka. Potom zalijte vývarem a přidejte smetanu (1 lžíci si nechte stranou), ve které jste před tím rozmíchali mouku. Za stálého míchání vařte 5 minut. Dochuťte citronovou šťávou, odstavte z ohně a zjemněte žloutkem rozmíchaným ve zbylé smetaně. Podávejte k vařenému masu s knedlíky. Pěstovat Hlívu růžovou je trochu náročnější, sadba se dá sehnat v e-shopech.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!