Staňte se našimi fanoušky na:

Čokoládový mousse

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pozn.: Přesné ingredience na výrobu čokoládových hoblinek jsou zmíněny v samotném textu (nejsou uvedeny ve výchozích ingrediencích). V nádobě s dvojitým dnem rozpusťte na mírném ohni za stálého míchání čokoládu. Odstavte a nechte zchladnout. Ve středně velké míse šlehejte ručním mixérem, nastaveným na vysokou rychlost, žloutky a moučkový cukr doběla, až získají krémovou konzistenci. Přidejte rozpuštěnou čokoládu a vraťte na pár minut na oheň. Nepřestávejte míchat. Odstavte, aby směs vychladla. Ušlehejte bílky, až se začnou tvořit měkké růžky, a sníh vmíchejte do čokoládové směsi. Přendejte mousse do šesti malých formiček a před podáváním chlaďte v lednici 12 hodin. Vyklopte mousse z formiček a ozdobte bílými čokoládovými hoblinkami. Čokoládové hoblinky: V nádobě s dvojitým dnem rozpusťte na mírném ohni čokoládu (300 g bílou strouhanou). Odstavte z ohně. Dejte pozor, abyste nestříkli či přímo nenalili na čokoládu žádnou vodu.Nalijte čokoládu na mramorovou desku a rychle ji plochým cukrářským nožem roztírejte rovnoměrně po desce co nejvíce do tenka (můžete použít i cukrářskou špachtli připomínající zednickou lžíci). Nechte čokoládu zcela ztuhnout. Cukrářskou škrabkou nebo špachtlí začněte v 45° úhlu seškrabávat hobliny čokolády směrem od sebe. Budou se vám natáčet nahoru na škrabku. Začněte u horní části ztuhlé vylité čokolády, asi 2,5 cm od okraje. Postupně sestupujte dolů ke spodnímu okraji. Vyzkoušejte různé variace hoblin v závislosti na úhlu nasazení škrabky, délce tahu škrabkou a kroutivém pohybu škrabkou, tak jak ji posunujete kupředu. Experimentujte, dokud nebudete s výsledkem spokojeni. Až spotřebujete většinu čokolády, můžete zbytek seškrábnout, znovu rozpustit, nalít na desku a ztuhlou opět tvarovat do hoblin. To lze opakovat, dokud nespotřebujete všechnu čokoládu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Teris19 |25. řijna 2013
krásné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!