Staňte se našimi fanoušky na:

Zapečený těstovinový mazec

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody s kapkou oleje. Mezitím si připravíme omáčku. Nakrájíme si cibulku na jemno a pomalu ji osmahneme,nesmí nám zhnědnout. Pak přidáme, mleté maso - osmahneme. Přidáme veškeré koření, občas promícháme, aby se nám maso nepřipálilo. Po té vylijeme opatrně zbytek oleje, zalijeme čertovskou a cikánskou omáčkou (můžeme nahradit i loupanými rajčaty, pokud chystáme pro děti) a nakonec přilijeme šlehačku. Mezitím hotové těstoviny scedíme a dáme do varné misky nebo pekáče. Zalijeme hotovou masovou omáčkou a dáme asi na 10 minut zprudka zapéct do předem dobře vyhřáté trouby. Po té dáme na talíř a posypeme strouhaným sýrem. Díky šlehačce není vůbec znát, že by čertovská a cikánská omáčka pálila (mohou i děti).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!