Staňte se našimi fanoušky na:

Zapečený květák s čedarem

Autor receptu: junkie09 (39 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl
  • strouhaný muškátový oříšek
  • pepř
  • petrželka
  • Cherry rajče
  • 70 g máslo
  • strouhaný, 130 g čedar
  • velký, 1 ks květák

Pracovní postup:

Květák očistěte a vložte do osolené vařící vody. Uvařte jej téměř do měkka a nechte dobře okapat. Zapékací mísu vymažte máslem a její dno posypte strouhaným sýrem. Na sýr poklaďte malé růžičky květáku, opepřete je, posypte zbylým sýrem a muškátovým oříškem, pokapejte rozehřátým máslem a vložte do předem rozehřáté trouby. Pečte tak dlouho, dokud se sýr neroztaví a nezčervená. Květák posypejte jemno nasekanou petrželku, obložte dílky rajčat a podávejte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

cvrcek |3. července 2013
vypadá dobře, vyzkouším :-) Odpovědět
daramacho |2. července 2013
dobré Odpovědět
Janka D. |2. července 2013
:-) Odpovědět
pavlinf |2. července 2013
mnamka Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!