Staňte se našimi fanoušky na:

Žampiony zapékané se smetanou

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
20× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 žloutek
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1/2 lžičky rozmarýnu (nasekaného)
  • 40 g prorostlé slaniny
  • 500 g žampionů (drobných hub)
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce pažitky (nasekané)
  • 150 ml zakysané smetany
  • 1 menší cibule

Pracovní postup:

Pěkně prorostlou slaninu nakrájejte na malé kostičky, cibuli posekejte nadrobno, žampiony otřete navlhčenou utěrkou a větší plodnice rozpůlte, případně oloupejte hlavičky. Mezitím předehřejte troubu na 220°C (horkovzdušnouna 200°C) a v kastrolu rozehřejte olej a slaninu na něm vyškvařte. Přidejte pokrájenou cibuli a nechte zesklovatět (cca 2 minuty). Přimíchejte žampiony, nasekaný rozmarýn a lžičku citronové šťávy, duste asi 5 minut, osolte a opepřete. Pak hotové houby přendejte do tukem vymazané zapékací mísy. Žloutek rozmíchejte se zakysanou smetanou a nasekanou pažitkou, směsí zalijte houby navrch rozložte vločky másla a zapékejte asi 20 minut. Hotové můžete ještě posypat pažitkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Annett |26. řijna 2014
miluji houby na všechny způsoby 1+++ Odpovědět
piškot |30. září 2014
ano 1++ Odpovědět
Jana 9|5. řijna 2014
vyzkouším Odpovědět
vera.baierova.58|1. řijna 2014
vyzkouším Odpovědět
klara.ticha.33|6. dubna 2014
vypadá to lákavě Odpovědět
Banshee79|3. dubna 2014
Vypadá to luxusně, těším se na vyzkoušení! Odpovědět
brusinka11|3. dubna 2014
...vyzkouším...:-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!