Staňte se našimi fanoušky na:

Žampiony zapékané se smetanou 2

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pěkně prorostlou slaninu nakrájíme na jemné kostičky. Cibuli oloupeme a posekáme nadrobno. Žampiony pečlivě očistíme a otřeme navlhčenou utěrkou (jen v krajním případě je omyjeme a osušíme). Větší plodnice rozpůlíme, případně oloupeme hlavičky. Mezitím předehřejeme troubu na 220°C (horkovzdušnou na 200°C). V kastrolu rozehřejeme olej a kostičky slaniny na něm vyškvaříme. Přidáme pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět (přibližně dvě minuty). Přimícháme žampiony, nasekaný rozmarýn a lžičku citronové šťávy a dusíme po dobu zhruba pěti minut. Směs důkladně osolíme a opepříme. Poté hotové houby přendáme do tukem vymazané zapékací nádoby. Mezitím vyklepneme vejce, oddělíme žloutek, který pak rozmícháme se zakysanou smetanou a nasekanou pažitkou. Směsí zalijeme houby, navrch rozložíme na vločky nakrájené máslo. Zapékáme asi 20 minut a ihned podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!