Flákotu jehněčí pečeně vezměte, osolte, opepřete a čerstvě natrhaným tymiánem celou pěkně oplácejte. Doplňte v pekáči mrkví, cibulí, petrželem a pečte nejdřív na 250 a potom tak na 160 stupňů, dokud není pořádně upečená. Průběžně podlévejte. Čím lepší jehněčí, tím lepší! Pozor, jehněčí by se nemělo jíst moc za studena, je lepší nahřát před podáváním i talíře. Potom se v něm sráží tuk a už není tak dobrý. Ale já měla dobrý jehněčí z farmy a to bylo naštěstí celkem dobrý i za studena. Ale teplý je mnohokrát lepší! :-) Podávejte třeba s pečenýma bramborama nebo jen s tou zeleninou, co se s ním pekla v pekáči. P.S. U nás roste poblíž na obecní skalce divoký tymián, ale pokud u vás ne, použijte ten klasický čerstvý. ;)