Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřové kotlety s kapary

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z vepřových kotlet odsekneme výčnělky obratlových kostí, po obvodech i u kostí je nařízneme, naklepeme. Potřeme olejem, opepříme, složíme na sebe do porcelánové misky a necháme v chladničce několik hodin odležet. Před přípravou urovnáme kotlety do původního tvaru, potřeme olejem, vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem a opékáme stejnou dobu. Mezitím na oleji osmahneme kapary a okurku nakrájenou na kostičky, poprášíme je moukou, lehce osmahneme, zalijeme trochou vody, rozmícháme a krátce povaříme. Přidáme smetanu, víno, hořčici, omáčku povaříme, je-li třeba osolíme a okyselíme. Měkké kotlety osolíme, přeložíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s těstovinami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!