Staňte se našimi fanoušky na:

Večeře 79 - Gumbo s okrou

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

MASOVÉ 300g okry, 250g kuřecího masa, 120g klobásy, 1 řapíkatý celer, 5 dl kuřecího vývaru, 1 rajče, 1 cibule, 60g hladké mouky, 1/2 červené a 1/2 zelené papriky, 2/3dl oleje, 3 stroužky česneku, špetka cayenského pepře, sůl Zprudka opečeme na lžíci oleje nakrájené kuřecí maso, vyndáme a zahřejeme zbylý olej. Přisypeme mouku a za stálého míchání opražíme do zlatohněda. Pak přidáme okru nakrájenou na kroužky a za stálého míchání smažíme asi 15 minut. Přidáme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli, papriky a plátky česneku, celeru a klobásy, dál smažíme 5 minut, dokud zelenina nezesklovatí. Přilijeme vývar, rozmícháme, přivedeme k varu a snížíme teplotu. Přidáme předem spařené, oloupané a nakrájené rajče, maso a pepř, zvolna vaříme dalších 10 minut. ZELENINOVÉ 500g okry, 500g oloupaných nakrájených rajčat, 250g šunky, 175g cibule, 175g celeru, 1 paprika, 1 sušená chilli paprička, lžíce oleje, 1/2 lžíce rajského protlaku, mletý pepř, voda na podlití, citronová šťáva z 1/2 citronu, sůl Odkrojíme konce plodů, odstraníme semena a tak připravenou okru namočíme na 30 minut do vody s citronovou šťávou. Na oleji zvolna orestujeme šunku, nadrobno nakrájenou cibuli, najemno nakrájený celer a papriku bez jádřince, pokrájenou na kousky. Jakmile nám cibule zesklovatí, přidáme rajský protlak a rajčata, promícháme a 2-3 minuty zprudka restujeme. Pak podlijeme mírně vlažnou vodou, přidáme okru a koření. Přikryté pokličkou podusíme doměkka.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!