KUŘECÍ MEDAILONKY Jiřího Krytináře: 150g kuřesích prsou, čerstvé hříbky nebo žampiony, grilovací koření, houbové koření, rozmarýn, čedar, olej, smetana, sůl, brambory, špek, cibule - Maso naklepeme, osolíme, okořeníme grilovacím kořením, nakrájíme na medailonky a z obou stran orestujeme. Uděláme omáčku - nakrájíme houby, orestujeme s rozmarýnem a zalijeme smetanou. Nastrouháme sýr a přidáme do omáčky, krátce povaříme. Vhodná příloha jsou šťouchané brambory - uvařené brambory dáme do fritézy a smažíme dozlatova. Na pánvi orestujeme špek s cibulkou, přidáme sůl a brambory, nakonec všechno rozmačkáme.
CHALUPÁŘSKÉ RAGÚ Jiřího Babici: 400g vepřové plece, 400g hub, 2 cibule, lžička sladké papriky, lžička oregana, 100ml olivového oleje, hrstku petrželové natě, pepř - Nakrájíme maso a zasypeme ho nahrubo nakrájenou cibulí, osolíme a opepříme. Přidáme papriku, oregano, zalijeme olejem, promícháme a necháme asi 2 hodiny odležet v lednici, pak opečeme. Přidáme houby, promícháme a restujeme ještě 10-15 minut, dokud nejsou houby měkké. Nakonec ragú posypeme petrželovou natí.
KUŘECÍ STEHNO TERIYAKI Mirka Hraběte: Kuřecí stehno, sójová omáčka, cukr krystal (na karamel), sůl, drcený pepř, cuketa, sójové nebo čočkové klíčky, cibule, paprika, olivový olej, rýže - Kuřecí stehna (lepší jsou vykostěná), lehce posolíme a na jedné straně orestujeme na pánvi. Cukr krystal lehce svaříme na karamel a přidáme do sojové omáčky, tu nalijeme na pánev s kuřecím masem a dodusíme. Nahrubo nakrájenou zeleninu - cuketu, papriku, cibuli a klíčky lehce posolíme, opepříme a prudce orestujeme na pánvi s olivovým olejem do lehkého změknutí. Uvaříme rýži, ale vodu nesolíme. Na talíř dáme dušenou rýži a stehno (steak) s omáčkou, zeleninou pokryjeme asi 1/3 masa.