Staňte se našimi fanoušky na:

Suflé "Grand Marnier"

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Dvoulitrovou nákypovou formu lehce vymažte máslem a vysypte cukrem. Připravte si límec na mísu (návod v receptu Citronové suflé). Do rozehřátého másla nasypte mouku, přidejte sůl, promíchejte a krátce opražte. Ihned postupně přilévejte mléko a provařte, až je základ hladký. Odstavte, pořádně rozšlehejte 5 žloutků, do nich zašlehejte horkou krémovou omáčku, po troškách a za neustálého šlehání, nechte vychladnout. Z osmi bílků ušlehejte tuhý sníh, až se dělají měkké špičky, postupně přidávejte cukr a ušlehejte dotuha. Do žloutkové směsi vmíchejte citronovou kůru, šťávu a likér, pak lehce vmíchejte sníh z bílků a rozetřete do formy. Formu postavte do pekáče zpola vyplněného horkou vodou. Pečte hodinu na 180°C, pak odstraňte límec a podávejte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!