Staňte se našimi fanoušky na:

Smažené rizolety plněné houbami

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Ingredience

  • sádlo nebo rostlinný olej (na smažení)
  • 1 žloutek
  • 20 g cibule
  • 60 g másla
  • 120 g hladké mouky (100+20)
  • 200 g míchaných hub (očištěných a nakrájených)
  • 10 g zelené petrželky (nasekané najemno)
  • 250 ml mléka
  • 125 ml vývaru
  • 1 vejce

Pracovní postup:

Těstíčko: 100 g hladké mouky,1 vejce, 1 žloutek, 250 ml mléka, sůl Náplň: 200g očištěných hub, 20g cibule, 10g petrželky, 60g másla, 20g hladké mouky,125 ml vývaru, sůl, pepř Trojobal: hladká mouka, vejce, strouhanka, sádlo nebo olej na smažení Z vejce, žloutku, mouky, mléka a soli dobře umícháte těstíčko. V pánvi na rozehřátém sádle upečte z těstíčka po obou stranách tenké palačinky a nechre je vychladnout. V kastrolu na másle zpěníte nadrobno nakrájenou cibuli a jemně rozsekanou petrželku, přidáte na kostičky nakrájené houby a dusíte doměkka. Když šťáva zhoustne, houby zaprášíte moukou, kterou osmahnete, houby pak podlijete studeným vývarem, osolíte, opepříte a svaříte dohusta. Palačinky potřete vychladlou houbovou náplní, jejich kraje na dvou stranách trochu založíte, pak palačinky svinete, obalíte jako řízek a v rozehřátém tuku je osmažíte dorůžova. Podává se s opékanými brambory, kečupem a hlávkovým nebo okurkovým salátem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Rena.KI |31. května 2014
1***** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!