Staňte se našimi fanoušky na:

Pansooti

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku, 3 žloutky a špetku soli dát do mísy a uhnětat do hladkého těsta. Zformovat do bochánku, přikrýt a nechat 20 minut odpočinout. Rajčata pokrájet, bylinky posekat, ricottu rozmíchat se zbývajícími žloutky. Vmíchat parmazán, strouhanku, rajčata a bylinky, náplň oslit a opepřit. Těsto vyválet na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm a rozpůlit. Z náplně vypichovat lžičkou porce o velikosti lískového oříšku a pokládat je v odstupu 5 cm na první polovinu těsta, zakrýt druhou polovinou těsta a mezi kopečky náplně těsto přimáčknout. Rádýlkem vykrájet taštičky a nechat je přikryté asi 30 minut odpočinout. Ve velkém hrnci uvést do varu dostatečné množství osolené vody a taštičky v ní vařit asi 4 minuty, pak je vyndat děrovanou podběračkou a nechat okapat. Pansooti upravit na talíře, ozdobit bazalkou, posypat parmezánem, podávat s rajskou omáčkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

C |3. března 2014
mlask Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!