Staňte se našimi fanoušky na:

Smažená dýně - původní recept kolem roku 1885

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Recept je ze 130 let staré kuchařky "Ovoce, jeho užití v domácnosti a kuchyni" od Hanny Dumkové

Množství: pro 3-4 osoby
Obtížnost: Snadné
Příprava: 45 min.
Vaření: 15 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Nakrájená dýně se uvaří ve slané vodě, položí na síto, aby voda okapala, posype solí a pepřem.
  2. Namočí do řídkého těsta z mouky, soli, vody, octa, žloutku, sněhu ze dvou bílků, načež se na rozpuštěné slanině nebo oleji usmaží.
  3. Než se nese na stůl, posype se usekanou petrželí a dá se buď co samostatné jídlo nebo k masu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!