Staňte se našimi fanoušky na:

Rýžový nákyp

Autor receptu: Maruška (380 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1.Rýži spařte vařící vodou, přeceďte, zalijte studenou vodou a přiveďte k varu. Když začne měknout, vlijte osolené mléko a rýži uvařte doměkka a nechte vychladnout. Máslo, cukr a žloutky utřete doběla, přidejte citronovou šťávu. Tři bílky ušlehejte dotuha a poté obojí vmíchejte do vychladlé rýže. 2. Dortovou formu o průměru 26 cm vymažte máslem a vysypte strouhankou. Na dno dejte polovinu rýže, na ni meruňky, posypte skořicí a navrch dejte zbylou rýži. Pečte v mírně vyhřáté troubě půl hodiny. Zhruba deset minut před koncem pečení vyšlehejte dotuha poslední bílek, přidejte dvě lžíce cukru a směs naneste na nákyp a dopečte. Podávejte polité zredukovanou šťávou z kompotu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

yuzum |18. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!