Staňte se našimi fanoušky na:

Rybí polévka

Autor receptu: Michael Komárek (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejdříve dáme vařit rybí vývar. Do hrnce s vodou vhodíme hlavu, kosti a odřezky z kapra. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, celý pepř a necháme přijít k varu. Od této chvíle vaříme 30 minut. V průběhu varu sbíráme odpěňovačkou sražené bílkoviny. Poté vývar scedíme a obereme maso. Do druhého hrnce dáme máslo a orestujeme na něm šalotku. Přidáme mouku a osmahneme ji. Vlijeme víno a necháme je vyvařit. Přilijeme rybí vývar, přidáme muškátový oříšek, pepř a za stálého míchání necháme tekutinu provařovat. Kořenovovu zeleninu a řapík celeru nakrájíme na kostičky. Rybí maso pokrájíme na kousky. Asi 5 minut před dokončením polévky přidáme do hrnce nakrájenou zeleninu, maso z ryby, smetanu a krátce vše provaříme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |1. prosince 2012
zajímavé Odpovědět
Aphrael|14. prosince 2014
Je moc dobrá. Jen doporučuji kvalitní suché víno a dala jsem trochu více tučné smetany :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!