Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Polévka z hříbků s domácími nočky

Autor receptu: Zebra (391 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Kořenovou zeleninu nejprve omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Ve větším hrnci rozpálíme lžíci sádla nebo oleje, pokud nemáme sádlo, a zeleninu osmahneme. Po chvilce zalijeme vodou, přidáme sušené hříbky, osolíme a povaříme 15 minut, dokud zelenina nezměkne. Vejce rozkvedláme a přimícháme hrubou mouku, vytvoříme husté těsto a pomocí malé lžičky tvoříme malé nočky. Nakonec je vkládáme do vařící polévky a povaříme 5 minut. Nočky budou hotové, jakmile vyplavou na povrch. Přilijeme smetanu, dobromysl a krátce povaříme. Dle chuti dosolíme a podáváme zdobené čerstvou nasekanou petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!