Staňte se našimi fanoušky na:

Roláda s hrozny

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Žloutky vyšlehat se 70g cukru do pěny. Z bílků a dalších 70g cukru ušlehat pevný sníh. Obě hmoty v míse opatrně propojit, vmíchat pomalu mouku promíchanou s práškem do pečiva a vypradujte hladké těsto. Těsto rozetřít na plech s pečícím papírem a péct 15 minut na 180°C. Upečený korpus překlopit na utěrku poprášenou hladkou moukou a nechat vychladnout, pak z něj opatrně stáhnout pečící papír. Kuličky hroznového vína rozpůlit a (pokud je třeba) zbavit peciček. Ze smetany, ztužovačů a cukru připravit hustou šlehačku. Vychladlý korpus potřít šlehačkou, poklást vínem a pomocí utěrky svinout do rolády. Roládu pevně zabalit do alobalu a uložit do chladna. Hotové nakonec pocukrovat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!