Staňte se našimi fanoušky na:

Plněné žampiony po milánsku

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl
  • černý mletý pepř
  • 80 g másla
  • 2-3 lžíce bešamelu
  • 1 lžíce nasekané kadeřavé petrželky
  • 3 lžíce strouhanky
  • 12 žampionů (nejlépe středně velké portobello)
  • 1 větší cibule

Pracovní postup:

Ze žampionů odkrojte třeně a klobouky obraťte lupeny nahoru. Ostrým nožem je uprostřed skrojte a s částí lupenů, případně v nich vykrojte mírnou prohlubeň. Tyto odkrojené části jemně posekejte a orestujte v pánvi na cibuli zpěněné na troše másla. Směs osolte, opepřete, přidejte nasekanou petrželku a hned všechno spojte dopředu připravenou bešamelovou omáčkou. Nádivku promíchejte a odstavte. Hned ji pak můžete rozložit na rozkrojené a osolené žampionové klobouky. Celé vložte do máslem vytřené zapékací misky. Povrch náplně posypte rovnoměrně strouhankou, kterou ještě zakápněte trochou rozehřátého másla. Všechno pak zapečte ve vyhřáté troubě (strouhanka musí na povrchu zezlátnout). Plněné zapečené žampiony můžete podávat s vařeným bramborem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!