Staňte se našimi fanoušky na:

Pažitkové lívanečky s ochuceným máslem

Autor receptu: Kamil Uspávač (387 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

V míse smíchejte mouku se solí. V druhé misce nejprve rozšlehejte vejce a potom spolu s ním i mléko. Mléko s vejci přilijte k mouce, přidejte pažitku a vše promíchejte do hladké, jemné konzistence. Teflonovou pánev zahřejte na střední teplotu a potřete olejem. Na pánev nalijte trochu těsta a smažte 15-20 minut, až se objeví malé puchýřky. Přehoďte na druhou stranu a znovu smažte dozlatova. Suroviny na ochucené máslo spolu utřete, dobře to jde pomocí vidličky. Vytvarujte jako váleček, zabalte do fólie a nechte ztuhnout v chladu. Lívanečky podávejte teplé, doplněné kopečkem ochuceného másla.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!