Staňte se našimi fanoušky na:

PAPOUŠKOVÝ KOLÁČ

Autor receptu: ladislava.jankovska (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Papouškový koláč je trojbarevný, jednoduchý a dobrý. Nejraději ho mají děti pro chuť a barvy. Nejlepší jsou barvy pastelové, od nejsvětlejší do tmavší, ale ani čokoládovým pudinkem se nic nezkazí. Hezká kombinace je třeba malinová, vanilková a kiwi, nebo vanilková, jahodová a malina, nebo vanilka, karamel, čokoládová a pod. Pekáč vymažeme 1/4 hrnku olivového oleje a vysypeme přesátou strouhankou. Trouba 180°C. Do šlehací mísy vyklepneme celá vejce a přisypeme cukr, i vanilkový. Šleháme tak dlouho, dokud nejsou ingredience dobře spojené. Potom přidáme hodně změklé máslo, 1/2 hrnku olivového oleje a zase šleháme. Přilijeme šlehačku a šleháme. Prášek do pečiva smícháme s moukou a vmícháme do směsi. Směs rozdělíme do tří misek a do každé přisypeme pudinkový prášek a dobře rozmícháme. Do misek dáme lžíce a do pekáče střídáme barvy. 1,2,3, 1,2,3, až je vyplněný pekáč. Druhá vrstva se klade 3,1,2, nebo 2,3,1, zkrátka, aby se nesešli dvě stejné barvy. Péci na 180°C, 35 minut, zkusit špejlí, jestli se nelepí. Eventuálně přidat 5-10 minut. Povrch stačí pocukrovat, ale dobrá je i rumová poleva nebo citronová ( na 1 bílek 14 dkg cukru moučky, šlehat vidličkou nebo metličkou, pak přidat šťávu z 1/2 citrónu nebo 2 lžíce rumu ).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!