Staňte se našimi fanoušky na:

Palets bretons - bretaňské sušenky od Vilemíny

Autor receptu: vilemina (65 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ušleháme (např. v robotu) žloutky s cukrem, přidáme změklé máslo, pak mouku s práškem a solí. Záleží na správném množství prášku, aby sušenky nebyly tuhé, ani jím nebyly cítit. I soli je třeba dát dostatek. Poměrně měkké těsto uformujeme pomocí fólie do válečků silných dva centimetry. Dáme zatuhnout do lednice (vydrží i 2 dny). Krájíme kolečka silná půl centimetru a klademe na pečící papír dosti od sebe, nabudou. Vyjde na dva plechy. Pečeme 15-20 minut na 170 stupňů dozlatova. Sušenky jsou trvanlivé.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

vilemina |12. září 2014
Tak to mě těší, taky jsem ho dlouiho hledala a zkoušela :) Odpovědět
yuzum |24. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
M* |25. srpna 2013
fajnové Odpovědět
q |24. srpna 2013
dávám 1* Odpovědět
H-D |24. srpna 2013
ráda zkusím Odpovědět
E- |24. srpna 2013
uloženo Odpovědět
E- |24. srpna 2013
dobrý tip Odpovědět
renda9 |22. srpna 2013
vyzkouším Odpovědět
ZuLa|3. září 2014
Tenhle recept je nejlepší ze všech co jsem zkoušela. Jsou jako ty originální. Moc díky- ukládán :-) Odpovědět
michelle4|20. srpna 2013
vypadají skvěle Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!