Staňte se našimi fanoušky na:

Makronky plněné rybízovou marmeládou

Autor receptu: Janča (1 recept)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
30× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Navážíme bílky a rozdělíme na polovinu. První polovinu bílků smícháme s moučkovým cukrem a mletými mandlemi zamícháme a vznikne kaše. Do druhé poloviny bílků přidáme špetku soli a vyšleháme na tuhý sníh. Do kastrůlku si dáme krystalový cukr, vodu a vaříme na 118°C. Pokud nemáme teploměr, použijeme drátěné očko, až se udělá bublina je cukerný rozvar hotov. Rozvařenou směs vlijeme do sněhu a šleháme. Pokud chceme mít makronky barevné přidáme potravinářské barvivo. Do mírně vychladlého sněhu vmícháme kaši. Plníme do sáčku a hladkou trubičkou stříkáme na plech, na kterém máme pečící papír. Velikost záleží na každém z nás. Můžou být 3-5 cm. Takto nastříkané makronky necháme zhruba hodinu oschnout a poté pečeme v mírné troubě 20 minut na 140°C. Z plechu sundáváme po vychladnutí. Makronky by měli být uvnitř vláčné. Plníme marmeládou, případně máslovým krémem. Dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

šebi72 |18. řijna 2014
uvidíme,jak se povedou... Odpovědět
Alpenrose |20. července 2014
**** Odpovědět
petrapo |22. řijna 2013
mňam, makrónky jsou něco božského!! Odpovědět
Lenny |31. srpna 2013
krásné Odpovědět
aB |3. června 2013
ty jsou hezké Odpovědět
Michi |31. května 2013
like Odpovědět
Hrabča |22. května 2013
dobré Odpovědět
xxPPxx |5. května 2013
vyzkousim Odpovědět
luciedostal |4. května 2013
vyzkouším Odpovědět
nikita066 |3. května 2013
hm, sbíhají se mi sliny Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!