Fondue - sýrový krém

  • Fondue - sýrový krém
Nelíbí se Vám foto a máte lepší? Nahrajte ji.
Nahrát fotku
Recept publikován 8.10.2016

Pracovní postup

Sýr nakrájejte na tenké plátky a dejte do mísy. Zalijte mlékem tak, aby byl zakrytý a nechte stát 2-4 hodiny. Naplňte kastrol do poloviny vodou a přiveďte k velmi mírnému varu. Varnou mísu dejte do vodní lázně a do ní máslo, sýr odceďte a mléko nechte stranou. K rozehřátému máslu přidejte sýr se 3-4 lžícemi scezeného mléka. Pořád míchejte metlou nad mírně vařící vodou, až se sýr rozpustí a hrozí nebezpečí, že by začal tuhnout. Během přípravy by se neměl začít vařit. Do sýra postupně vmíchejte 4 žloutky a velmi pečlivě každý zapracujte. Krém by měl být lesklý a hladký (pokud se zdá být zrnitý, přidejte pátý žloutek a míchejte 1 minutu, osolte a opepřete. Krém přendejte do kotlíku na fondue a podávejte se silnějšími plátky opečeného toastového chleba.

Labužníci si fondue ještě posypávají tenoučkými plátky bílých lanýžů.

Diskuse k receptu

Diskuse k receptu

Autor receptu

Ahasver

Ahasver

Je autorem 518 receptů
Sledovat autora

Doporučit recept známým

Doporučit web známým
Zrušit odeslání doporučení receptu

Kalorická kalkulačka

Kalorická kalkulačka
Ingredience Hmotnost Energetická hodnota
Máslo  g 0 kcal
Mléko  g 0 kcal
Toastový chléb  g 0 kcal
Žloutek  g 0 kcal
Celkový počet kalorií 0 kcal

Chceš vědět, kolik kalorií obsahuje náš recept? Zadej hmotnost jednotlivých surovin.

Podobné recepty

TradicniRecepty.cz

Nákupní seznam


Suroviny můžete přidat do nákupního seznamu po otevření receptu.


Tisknout Vymazat