Staňte se našimi fanoušky na:

Fondue - sýrový krém

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Sýr nakrájejte na tenké plátky a dejte do mísy. Zalijte mlékem tak, aby byl zakrytý a nechte stát 2-4 hodiny. Naplňte kastrol do poloviny vodou a přiveďte k velmi mírnému varu. Varnou mísu dejte do vodní lázně a do ní máslo, sýr odceďte a mléko nechte stranou. K rozehřátému máslu přidejte sýr se 3-4 lžícemi scezeného mléka. Pořád míchejte metlou nad mírně vařící vodou, až se sýr rozpustí a hrozí nebezpečí, že by začal tuhnout. Během přípravy by se neměl začít vařit. Do sýra postupně vmíchejte 4 žloutky a velmi pečlivě každý zapracujte. Krém by měl být lesklý a hladký (pokud se zdá být zrnitý, přidejte pátý žloutek a míchejte 1 minutu, osolte a opepřete. Krém přendejte do kotlíku na fondue a podávejte se silnějšími plátky opečeného toastového chleba. Labužníci si fondue ještě posypávají tenoučkými plátky bílých lanýžů.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!