Staňte se našimi fanoušky na:

Oběd 88 - Jihočeská kulajda a Jehněčí kotlety

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KULAJDA 2 hrsti čerstvých lišek nebo hřibů, 3 větší brambory, 1 l vývaru, 100g másla a 1 kelímek kysané smetany, 2 lžíce mouky, sůl, špetka kmínu, drcený pepř, asi 1 lžíce octa, 4 vejce, malý svazek kopru Houby a brambory nakrájíme, z másla a mouky připravíme světlou jíšku a ještě horkou ji zalijeme za stálého míchání vývarem, přidáme sůl, kmín, houby a brambory. Vaříme zvolna asi 30 minut, pak přidáme nakrájený kopr a smetanu. Dochutíme octem a pepřem a buď do ní zavaříme vejce tak, aby zůstala pokud možno vcelku nebo ji přeléváme přes zastřená vejce, která si připravíme zvlášť. JEHNĚČÍ S LIŠKAMI 600g jehněčích kotlet, sůl, pepř, hrst strouhanky, hrst lískových ořechů, lžíce olivového oleje, dijonská hořčice na potření masa, 200g lišek, 50g másla Celý hřebínek kotlet necháme vcelku (na jednotlivé kotlety naporcujeme až nakonec). Osolíme a opepříme maso a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, pak potřeme hořčicí a obalíme ve směsi strouhanky a ořechů (ty jsme předtím rozmixovali s trochou soli a oleje), vznikne chutná krusta. Hřebínek pečeme 10 minut na 190°C, pak necháme maso 5 minut odpočinout zakryté alobalem, aby po nakrájení nepustilo šťávu, a teprve pak naporcujeme na kotletky. Mezitím jsme si na másle připravili lišky, osolíme je a orestujeme doměkka. Příloha: bramborová kaše a grilovaná cuketa.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!