Staňte se našimi fanoušky na:

Nugát s čokoládovou polevou

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
52× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V kastrůlku nasucho zvolna za stálého míchání opražíme mleté oříšky, zalijeme je smetanou a pozvolna asi 10 minut povaříme. Přecedíme je přes jemné sítko, do smetany přidáme cukr a zvolna ji svaříme na polovinu. Bílou i hořkou čokoládu rozlámeme na kousky a každou zvlášť rozpustíme v kastrůlku v horké vodní lázni. Do každé čokolády přimícháme polovinu svařené smetany a másla a rozmícháme na hladký krém. Formu vyložíme alobalem a střídavě do ní dáváme obě čokoládové hmoty. Naplněnou formu vložíme do ledničky a nugát necháme asi 8 hodin ztuhnout. Pak ho vyjmeme z formy, horní plochu potřeme rozehřátou polevou a po ztuhnutí nugát nakrájíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kojaníček |6. prosince 2013
to bude super, vyzkouším Odpovědět
Peggy89 |3. prosince 2013
vypadá to dobře Odpovědět
kulajda |29. listopadu 2013
famózní Odpovědět
kockaviky |28. listopadu 2013
Návod na čokopolevu pro Paula Steindlera: 100 g čokolády na vaření rozlámeme do kastrůlku, přidáme 80 g ztuženého tuku a postavíme do vodní lázně na sporák. Za stálého míchání rozehříváme, dokud se suroviny nespojí. Horkou polevou potíráme cukroví. Odpovědět
Helena 3|6. prosince 2013
vyzkouším, vypadá to krásně...:-) Odpovědět
alenab|30. listopadu 2013
to musí být dobrotka Odpovědět
exczech|28. listopadu 2013
Kde je postup na pripravu te cokopolevy? Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!