Staňte se našimi fanoušky na:

Nepečené cukroví tety Běty

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KÁVOVÁ ZRNKA S MARCIPÁNEM /18 ks/ 2 oplatky Mila, 20g másla, 260g marcipánu, lžička mleté kávy, sáček čokoládové polevy Oplatky nastrouháme najemno a smícháme se změklým máslem, marcipánem a mletou kávou. Z těsta děláme oválky, do kterých naznačíme rýhu jako zrnko kávy. Pak necháme hotová kávová zrnka ztuhnout v lednici. Nejlépe do druhého dne. Ztuhlé cukroví polijeme tenkou vrstvou rozpuštěné čokoládové polevy a znova necháme vychladnout, uchováváme v chladu. HOŘKÉ LANÝŽE /12 ks/ 2 čokolády Milka cream, 30g másla, 40g kakaa Čokoládu nastrouháme a smícháme se změklým máslem. Z hmoty tvoříme lanýže, které obalujeme v hořkém kakau. Hotové necháme ztuhnout v chladu. DATLOVÝ SALÁM /10 ks/ 160g sušených datlí, 40g nasekaných mandlí, 2 lžíce rumu, 30g másla, 18 piškotů Datle nasekáme, piškoty nastrouháme a smícháme s mandlemi, rumem a změklým máslem. Prohněteme, uděláme váleček a necháme ho ztuhnout v lednici. Pak nakrájíme na tenké plátky. ČOKOKULIČKY /12 ks/ 180g rumových perníčků, 50g másla, lžíce pikantní marmelády, 80g hořké čokolády, 30g bílé čokolády, 20g ztuženého tuku Rumové perníčky rozdrobíme a smícháme s máslem a marmeládou. Uděláme koule a dáme je ztuhnout do lednice. Rozpustíme hořkou čokoládu, přidáme do ní tuk a koule do ní namáčíme, nakonec ozdobíme bílou čokoládou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!