Staňte se našimi fanoušky na:

Napité řízky 1

Autor receptu: Romik (113 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
24× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Řízky naklepeme, mírně osolíme, trošku opepříme a pokládáme do mísy se strouhankou, ve které je naklepeme tak, abychom do nich "vbouchali" co nejvíc strouhanky. Když je maso dobře strouhankou obalené, protáhneme je v rozšlehaném vajíčku a osmažíme zprudka na oleji asi 2 minuty z každé strany. Mezitím necháme svařit 1 kostku bujonu s půl kostkou másla (cca těch 10 dkg) a 1/2 litrem vody. Osmažené řízky naskládáme do pekáčku a přelijeme máslovým vývarem z bujonu. Celé dáme zapéct do trouby, až se vývar zredukuje a nasákne do řízků. Pokud máme máslové šťávy více, použijeme ji do šťouchaných brambor, které podáváme jako přílohu. la (cca menší půlka kostky másla)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Januse |21. června 2013
vyzkoušeno 1* Odpovědět
Lenny |11. června 2013
lákavé Odpovědět
junkie09 |2. června 2013
vypadá to krásně Odpovědět
sarka.tuslova |31. května 2013
Vyzkouším :o) Odpovědět
Petulík |27. května 2013
Dobré Odpovědět
AdyDari |23. května 2013
krása! zkusím :) Odpovědět
Januse |22. května 2013
to může být dobré Odpovědět
planeta |20. května 2013
zajímavá inspirace Odpovědět
katy9 |13. května 2013
dobrota Odpovědět
roxana-zdena |27. dubna 2013
Vypadá to dobře, ukládám:-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!