Staňte se našimi fanoušky na:

Maminčiny bábovky a Luxusní čokoláda

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

PERNÍKOVÁ BÁBOVKA 200g krupicového cukru, 2 vejce, 150g povidel, 3/4 skleničky oleje, 200g polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, 1 prášek do perníku, 200ml mléka, tuk a mouka na formu Cukr, vejce, povidla a olej zamícháme dohromady. Přidáme ostatní suroviny, nalijeme do pečící formy a pečeme asi 40-45 minut v předehřáté troubě. BÁBOVKA Z LEDOVÝCH KAŠTANŮ 5 vajec, 250g hladké mouky, 250g moučkového cukru, 100ml vlažného mléka, 100ml oleje, 1 prášek do pečiva, 2ks ledových kaštanů, tuk a mouka na formu, moučkový cukr na pocukrování V míse smícháme mouku, cukr, prdopeč a přidáme mléko s olejem a žloutky. Vypracujeme těsto do kterého přimícháme nahrubo nastrouhané ledové kaštany. Nakonec vmícháme sníh z bílků a těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme asi 40 minut na 180°C. Po vychladnutí pocukrujeme. OŘÍŠKOVÁ BÁBOVKA 4 vejce, 32dkg cukru, 13dkg másla, 47dkg hrubé mouky, 10dkg oříšků, 14 lžic mléka, 1 prdopeč Utřeme žloutky s cukrem a máslem. Postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Pak vmícháme umleté ořechy a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Nalijeme do formy a pečeme na 180°C, zkusíme špejlí jestli je hotová. LUXUSNÍ A VLASTNĚ I ZDRAVÁ ČOKOLÁDA 90g kakaového másla, 60g nepražených kakaových bobů, 60g hnědého cukru + podle chuti, trocha ořechů, pistácie, vanilka, kardamon, nebo citronová či pomerančová kůra Máslo rozpustíme ve vodní lázni, přidáme kakao a cukr a vyšleháme. V závěru přidáme dochucovací ingredience, ale ty nemusí být. Necháme zchladnout a můžeme si pochutnat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!