Staňte se našimi fanoušky na:

Linecké ořechové kostky

Autor receptu: kacaba (1 recept)

Děláme z podobného těsta jarní dort se žloutkovou polevou - pro mě tak chutnají Vánoce. Kostky působí moc hezky.

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(2 hlasy)
Ohodnotit recept
554× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Linecké těsto-zpracujeme uvedené suroviny, necháme odpočinout zabalené ve folii 2 hodiny,mezi tím si připravíme druhé těsto: 250g másla,250 g moučkového cukru,150 g vlašských strouhaných ořechů, 2 lžíce rumu,citronová kůra,sníh ze 7 bílků-vše smícháme a dáme na linecké těsto,které jsme si vyváleli na plech-pečící papír. Pečeme při 150°C, asi 40 minut.Poleva: žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem a přidáme rum-7 žloutků,300 g moučkového cukru, 2 lžíce rumu. Polevu rozetřeme na upečené těsto.po zaschnutí ozdobíme mříž.Z rozpuštěné čokolády a ozdobíme vlašským ořechem

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sojka30 |22. prosince 2012
namka Odpovědět
Bábrle Inka |21. prosince 2012
Letos jsem je už nestihla udělat, ale určitě (při nejbližší příležitosti) upeču Odpovědět
Horalka |14. prosince 2012
Už dělám těsto, ale nechám ho do zítra, lineckému se nic nestane:-) Odpovědět
planeta |7. prosince 2012
moc pěkné, dobrá inspirace, která se zrovna hodí, dík Odpovědět
Lucccia|7. června 2018
Recept se mi povedl, děkuji. Dělala jsem nedávno už po několikáté. Vždy se vracím k tomuto receptu ráda, případně dělám linecký koláč podle https://www.pomodo.cz/recepty/linecky-mrizkovy-kolac-s-tvarohem když přijedou děti. Odpovědět
katka25|18. prosince 2016
dělala jsem je už loni, i letos je dělám, peču je týden před vánocemi, klidně stačí i několik dní před svátkama, a nechat je v chladu, sníst asi co nejdříve, jako ostatní krémové, jinak jsou super ... :-) Odpovědět
izabella|25. listopadu 2016
mňam,mňam Odpovědět
MAJKA Z|3. řijna 2016
vypadají žravě, chtěla bych na vánoce udělat, jak dlouho vydrží nebo jak mohu dělat dopředu, když je poleva ze syrových žloutků? Odpovědět
Maxinka|29. března 2016
vyzerajú krásne Odpovědět
Vaření s Petrem|26. února 2016
Určitě to bude lahoda. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!