Staňte se našimi fanoušky na:

Likérové trojbarevné brownies

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pozn.: Přesné ingredience na výrobu náplně a polevy jsou zmíněny v samotném textu (nejsou uvedeny ve výchozích ingrediencích, viz. výše). Spodní těsto: Předehřejte troubu na 180 °C (plynová trouba stupeň 4). Připravte si čtvercovou formu 20 x 20 cm, vyložte ji alobalem a nechte ho kousek přečnívat přes okraje. Ve středně velké míse smíchejte mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl. Ve druhé středně velké míse šlehejte ručním mixérem, nastaveným na vysokou rychlost, máslo s cukrem doběla, až získají krémovou konzistenci. Přidejte vejce a dobře promíchejte. Nízkou rychlostí přimixujte promísené suché přísady. Vyklopte těsto na lehce pomoučený vál a vyválejte čtverec o tloušťce 1 cm. Zabalte těsto do kuchyňské fólie a dejte na 30 minut vychladit do lednice. Promíchejte na válu trochu mouky s kakaem a na tomto povrchu vyválejte čtverec 20 x 20 cm. Přeneste ho do formy a pečte cca 20 minut, až nabyde a ztuhne. Náplň: Ve středně velkém kastrolku rozpusťte na mírném plameni máslo (180 g), světlý kukuřičný sirup (3 lžíce), mléko (3 lžíce), čokoládu hořkou najemno nasekanou (60 g), cukr krystal (200 g) a hořké kakao (150 g). Neustále míchejte, dokud směs nebude zcela hladká a všechny přísady rozpuštěné, cca 15 minut. Ve středně velké míse ušlehejte kukuřičný škrob (1 lžíce) a vejce (4 kusy). Vmíchejte 1/3 čokoládové směsi a rychle ušlehejte. Přidejte zbylou čokoládu a dobře promíchejte. Přidejte kysanou smetanu (2 lžíce), čokoládový likér (2 lžíce) a vanilkovou esenci (1 lžička). Naneste náplň na upečené spodní těsto. Pečte koláč cca 30-35 minut, dokud neztuhne. Na povrchu by se měly tvořit bublinky a měl by být nadýchaný. Nechte chladnout na mřížce cca 45 minut. Poleva: Do menší misky dejte najemno nasekanou bílou čokoládu (60 g). Zahřejte likér z bílé čokolády (60 g), až začne bublat. Nalijte ho na čokoládu a umíchejte dohladka. Přidejte moučkový cukr (100 g) a dobře ušlehejte. Přidejte takové množství mléka (1 lžíce, dle potřeby více) abyste získali hladkou polevu, kterou bude možné roztírat. Ještě zatepla vytáhněte koláč ven z formy pomocí přesahujícího alobalu. Potřete ho polevou a nechte ztuhnout. Nakrájejte na řezy.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!