Staňte se našimi fanoušky na:

Kůzlečí kotlík

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Maso z kůzlete omyjeme pod tekoucí vodou, odblaníme a nakrájíme na malé kostky. Sádlo v hrnci rozpustíme, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme i kostky masa a chvíli restujeme. Stroužky česneku očistíme a prolisujeme k masu. Přidáme také pepř a sůl. Oškrábeme mrkve, opláchneme je a nakrájíme na kostky. Mrkev spolu s mletou paprikou, majoránkou a chilli, v množství podle vlastní chuti, přidáme do hrnce k masu. Vše zalijeme suchým bílým vínem, pak vývarem a dusíme pod pokličkou doměkka. Nakonec přidáme kousky chleba a necháme provařit do zhoustnutí. Podáváme s knedlíkem či domácím chlebem nebo jiným čerstvým pečivem a sypeme petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!