Staňte se našimi fanoušky na:

Kuřecí křidélka se dvěma druhy dipů

Autor receptu: sonizna (502 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) PŘIPRAVÍME SI SÝROVOU OMÁČKU: Nivu si nastrouháme najemno, česnek utřeme. Obojí vmícháme do zakysané smetany, osolíme, opepříme a necháme v lednici odstát. 2) PŘIPRAVÍME SI KŘIDÉLKA: Křidélka oddělíme na tři části (podle kloubů) a potřeme dvěmi rozetřenými stroužky česneku, osolíme, pokořeníme kayenským pepřem, zakápneme olivovým olejem a dáme péc na 200 °C na 30 minut. 3) PŘIPRAVÍME SI PIKANTNÍ OMÁČKU: Cibuli nakrájíme nadrobno a pak ji asi 4 minuty opékáme se zbylým utřeným česnekem, tak, aby česnek nezhořknul. Poté přidáme konzervu rajčat, tabasco popřípadě chilli koření, worcesterovou omáčku, med a sůl. Vaříme 25 minut, poté vše rozmixujeme. (Rozmixovat nemusíte, záleží to na tom, jestli chcete mít hladkou omáčku). Upečená křidélka podáváme s oběmi omáčkami, které jde i smíchat dohromady.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |7. března 2016
SUPER Odpovědět
Annett |31. řijna 2014
mňam, vy mně děláte chutě 1+++ Odpovědět
sonizna |2. června 2014
Vhodné i ke grilování - nivová omáčka se výborně hodí na grilovací stůl. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!