Staňte se našimi fanoušky na:

Kuře na jalovci se smetanou

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kuře naporcujeme, porce na rozehřátém tuku zprudka po všech stranách opečeme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme. Podlijeme vínem, chvíli povaříme, osolíme, opepříme, kořeníme rozdrceným jalovcem, zmírníme oheň a dusíme doměkka. Měkké kuřecí maso vyndáme a šťávu vydusíme. Škrob rozmícháme s vodou, přidáme k vydušené šťávě, přilijeme smetanu, uvedeme do varu a pak na mírném ohni 20 minut povaříme. Před koncem varu v omáčce prohřejeme maso. Jako příloha se hodí brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

tepito |9. července 2015
to vypadá dobře Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!