Staňte se našimi fanoušky na:

Krtkův dort - domácí

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ušleháme žloutky s cukrem, olejem a rumem. Přidáme mouku, kakao, prášek do pečiva, špetku soli a mléko. Nakonec zlehka vmícháme do tuha ušlehaný sníh z bílků. Těsto vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Pečeme při teplotě 170 °C asi 30 minut. Upečený korpus necháme zchladnout. Po obvodu vychladlého korpusu vytvoříme nožem kruh (asi 1,5 cm od kraje). Vnitřek korpusu vydlabeme lžící a dáme do mísy. Musíme dát pozor, aby se nám na dně korpusu nevytvořily díry. Vydlabanou část korpusu v míse rozdrobíme. Na náplň smícháme 40 g moučkového cukru a ztužovače šlehačky s nahrubo nastrouhanou čokoládou. Směs vsypeme do téměř ušlehané šlehačky a došleháme. Banány rozkrojíme podélně na poloviny a vložíme je rozkrojenou částí dolů do vydlabaného korpusu. Na ně navrstvíme ušlehanou šlehačku s kousky čokolády a vytvoříme jakýsi kopeček. Povrch posypeme jemně rozdrobenými kousky korpusu a mírně přimáčkneme. Hotový dort dáme na několik hodin ztuhnout do ledničky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!