Staňte se našimi fanoušky na:

Kedlubnový talíř

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kedlubny nastrouháme, dáme do hrnce, zalijeme několika lžícemi vody a vaříme dokud nezměknou. Pak zahustíme instantní jíškou a dochutíme solí, cukrem a trochou citronové šťávy. 1 cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na lžíci oleje, pak ji přidáme ke kedlubnám, můžeme ještě dochutit a provaříme. Bramborové těsto připravíme podle návodu a lžící pak vykrajujeme noky a uvaříme je v osolené vodě doměkka (trvá to asi 7 minut - podle velikosti noků). Najemno nakrájíme i druhou cibuli, orestujeme s kolečky klobásy. Kedlubnové zelí rozdělíme na talíře nebo do misek, obložíme bramborovými noky a posypeme orestovanou klobásou s cibulkou. Můžeme dát i pažitku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!