Staňte se našimi fanoušky na:

Kedlubnový hrnec s brambory - dia

Autor receptu: Rena.KI (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Oloupané kedlubny nakrájíme na tenké plátky, stejně jako oloupané brambory. Dobře naklepané maso nakrájíme na nudličky, cibuli na plátky. Do hrnce se silnějším dnem nalijeme olej a vložíme maso, které osolíme a posypeme tlučeným jalovcem. Potom následuje vrstva brambor, rovněž osolených a posypaných jalovcem, vrstva cibule a nakonec vrstva připravených stejně okořeněných kedlubnů. Zalijeme téměř jedním litrem vařící vody a buď na plotně nebo v troubě pod pokličkou zvolna dusíme. Když je pokrm hotový a voda se téměř vydusila, posypeme povrch očištěným strouhaným křenem nebo nadrobno nakrájenou pažitkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!