Staňte se našimi fanoušky na:

Kedlubnové řízečky

Autor receptu: tynkkatynusee.kollarova (50 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Stejně jako kedlubny lze připravit i jiná zeleniny - podle vaší chuti ( cuketa, lilek, celer..)
  2. Kedlubny oloupeme a uvaříme ve slané vodě skoro doměkka. Potom je osušíme a nakrájíme na plátky asi 1 cm široké. Z bílků ušleháme sníh. Z mouky, žloutků a mléka vyšleháme těstíčko, které podle chuti osolíme a vmícháme do něj lehce sníh z bílků.
  3. Plátky kedluben obalíme nejprve v solamylu a posléze v těstíčku. Na pánvi rozpálíme olej a kedlubnové řízečky na něm smažíme do zlatova.
  4. K řízečkům si připravíme i ochucenou majonézu ( je vynikající). Jarní cibulku nakrájíme na jemno. Vmícháme do majonézy, osolíme, opepříme. Přidáme 2 menší stroužky česneku a pořádně promícháme. Kedlubny podáváme k bramborovým přílohám.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Georgina |18. června 2013
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!