Staňte se našimi fanoušky na:

Hříbkové pirohy

Autor receptu: Trudka4 (21 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Brambory si uvaříme ve slupce den dopředu. V den přípravy pirohů si očistíme a nadrobno nakrájíme hříbky nebo žampiony a 1 cibuli. Na pánvi si rozpálíme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme česnek a necháme max. 1 minutu restovat. Přidáme nakrájené hříbky, kmín, tymián, osolíme a opepříme. Dusíme a občas promícháme asi 10 - 15 minut. Necháme vychladnout. Nastrouháme si brambory na jemném struhadle a přidáme k nim mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli, vejce a promícháme. Těsto nenecháváme stát, protože by nám zřídlo. Rozválíme ho na placku a pomocí skleničky nebo tvořítka na pirohy povykrajujeme pirohy. Naplníme je hříbkovou směsí a ručně nebo pomocí tvořítka na pirohy je uzavřeme. Mezitím si dáme vařit vodu, kterou osolíme. Naházíme do ní pirohy a vaříme asi 7 minut podle velikosti. Potom jeden vybereme rozřežeme a zjistíme, jestli je těsto uvnitř už uvařené. Vyndáme je děrovanou naběračkou a rozdělíme na talíře. Když se nám taštičky vaří, osmahneme si cibulku - na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmažíme na něm na kolečka nakrájené 2 cibule. Osmaženou cibulkou zdobíme hotové pirohy na talíři.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

milmach |26. července 2013
chutné Odpovědět
wieruska |25. července 2013
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!