Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí se žampiony, brambory a zeleninou

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl
  • černý pepř (mletý)
  • brambory (pečené v alobalu, podle potřeby)
  • zelenina (míchaná, podle potřeby)
  • 200 g žampionů
  • 60 g másla
  • asi 2 lžíce hladké mouky
  • 125 ml smetany (30-33%)
  • 125 ml bílého vína
  • 1 cibule
  • 1/2 kg hovězí svíčkové

Pracovní postup:

Maso nakrájejte na nudličky. Na rozehřátou pánev dejte máslo, cibuli nakrájenou nadrobno a maso. opékejte za častého míchání asi 3 minuty, pak vyndejte maso a nechte ho v teple. Na pánev dejte lžíci másla, přidejte pokrájené houby a duste asi 10 minut. Víno, smetanu, sůl a pepř přidejte i s masem k houbám, zahustěte moukou a zahřívejte ještě asi tak 6 minut. Podávejte s brambory pečenými v alobalu a míchanou zeleninou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!