Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí maso s vínem

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(6 hlasů)
Ohodnotit recept
18× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso nakrájíme na menší kousky, slaninu a cibuli na drobné kostičky. Na sádle orestujeme cibuli a slaninu, přidáme maso a krátce opečeme. Zalejeme 500 ml vody ve které jsme rozpustili bujón, přidáme koření, prolisovaný česnek, víno, osolíme, přikryjeme a dáme do trouby na 180°C. Dusíme do změknutí masa, během dušení doléváme vodu nebo vývar. Po změknutí masa dolijeme vodu, podle toho kolik chceme mít omáčky, přidáme smetanu, zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce vody a podle chuti dosolíme, okořeníme a přidáme pár kapek citrónové šťávy. Podáváme s rýží, těstovinami nebo knedlíkem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

miri3 |10. března 2013
vyzkouším Odpovědět
katy9 |2. února 2013
vypadá to hezky Odpovědět
betka |18. ledna 2013
taky vyzkouším Odpovědět
sojka30 |18. ledna 2013
tak to určitě udělám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!