Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí dušené na houbách

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 2 cibule (větší, oloupané)
  • hovězí vývar nebo voda
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 300 g hovězího masa (zadní)
  • 2-3 zelené papriky
  • 3 rajčata
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 4 lžíce sádla
  • 5 nakrájených hřibů

Pracovní postup:

Maso nakrájejte na kostky, pokapejte olejem a osolte, opepřete a opaprikujte. Nechte je chvíli odležet a zatím nakrájejete cibuli, kterou zpěňte v kastrolu na tuku. K cibuli přidejte nakrájené papriky, spařená a oloupaná rajčata, nakonec maso. Duste pod pokličkou asi 15 minut, pokud je třeba podlévejte vývarem nebo vodou. Teprve pak přidejte houby a dál duste za občasného podlévání. Když maso změkne, připravte záklechtku (ve studené vodě rozmíchejte mouku) nalijte do kastrolu a 15 minut povařte, až šťáva zhoustne. Nakonec jídlo ještě dosolte, případně obarvěte mletou paprikou rozmíchanou v trošce oleje. Příloha: knedlík, rýže nebo těstoviny.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kymlal |18. března 2014
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!