Staňte se našimi fanoušky na:

Houby v octovém nálevu

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 4 menší listy bobkového listu
  • 6-10 zrnek nového koření
  • 6-10 zrnek pepře
  • 60 g cukru krupice
  • 10 g hořčičného semínka
  • 800 g hub (slizák, klouzek)
  • asi 20 g soli
  • 2,5 dl octu
  • 7, 5 dl vody

Pracovní postup:

V hrnci svařte vodu s octem, cukrem a kořením, pak všechno sceďte. Nakrájené houby předvařte 15-20 minut v osolené vodě, rozdělte do čistých sklenic, zalijte nálevem, dobře uzavřete a sterilujte 30 minut. Houba "Slizák mazlavý" se hodí k úpravě za čerstva i v nálevu. Po sterilaci je vhodný ke konzumaci po 2-3 týdnech.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

můra|21. ledna 2014
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!