Staňte se našimi fanoušky na:

Ořechový chléb z domácí pekárny

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do hnětací nádoby nalijeme větší část z 450 ml vlažné vody, vhodíme 75 g ovesných vloček ( vločky musí nabobtnat ), 375 g celozrnné pšeničné mouky a 375 g hladké mouky které si předem smícháme. Do mouky si uděláme důlek a dáme do něj větší špetku cukru a 63 g droždí, které zalijeme malým zbytkem teplé vody, maličko promícháme a necháme vzejít kvásek. Až nám kvásek vzejde, tak do nějakého dalekého koutku dáme 2 lžičky soli, ale POZOR!!! Sůl se nesmí dostat ke kvásku. Nádobu dáme do pekárny a zapneme na program CELOZRNNÝ. Po zvukovém signálu na semínka přidáme 75 g nasekaných vlašských ořechů.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

SimoneckaC |2. února 2015
Děkuji :-) Odpovědět
pinkchihuahua|2. února 2015
1*** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!