Staňte se našimi fanoušky na:

Houbová polévka s liškami

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(1 hlas)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rozpustíme část másla a orestujeme na něm nakrájenou cibuli, aby zesklovatěla. Zaprášíme moukou a ještě chvíli restujeme. Pozor, musíme včas odstavit, aby nezhnědla. K jíšce přilijeme studený tzeleninový vývar a rozšleháme, pak přidáme mléko, prošleháme a povaříme cca 20 minut. Nakonec ještě zjemníme smetanou. Houby nakrájíme a orestujeme na másle dozlatova,l išky uvaříme zvlášť v mírně osolené vodě, pak přidáme do plévky. POZNÁMKA: V zimním období nahradíme čerstvé houby sušenými a lišky nahradíme naloženými.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jana.remkova.7 |6. února 2013
Nádhera! Člověk by si nejraději nabral přímo z monitoru!!.-) Odpovědět
Pan Pragmatický|18. řijna 2020
Záměrně jsem hodnotil jen jednou hvězdičkou, nechápu absolutně proč by vůbec v krémové polévce měla být mouka - dobrá jíšku pochopím ale víte co se stalo, když jsem použil 150g hladké mouky dle receptu?! Moučný puding z toho byl, na vylití! Na toto množství surovin do jíšky stačí bohatě 20g mouky a né 150! vždyť ani do těch typicky českých omáček (rajská apod) se dává mouky jen trochu, toto je buď překlep nebo fakt nevím. Hlavně to tam nesypejte celé, nebo můžete tu kaši rovnou vylít do záchodu. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!