Staňte se našimi fanoušky na:

Frenštátské pohankové kasoto

Autor receptu: Arabela (60 receptů)

Na Valašsku se kromě chovu ovcí dařilo také pěstování pohanky, která dobře snášela vyprahlou půdu mýtin či pasek. Dříve byla považována za potravinu chudých, ale ve skutečnosti je hotovým pokladem. Chrání cévní systém, obsahuje mnoho vitamínů a minerálů.

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pohanku vsypeme do hustého cedníku a prolijeme pořádně 2x horkou vodou. V kastrolu na sádle osmahneme dosklovita najemno nakrájenou cibuli. Přidáme omyté a osušené plecko, nakrájené na kousky V rychlosti je pořádně orestujeme, aby se nám zatáhlo a získalo pěknou světle hnědou barvu. Osolíme je, přidáme vegetu, kmín, mletý pepř a okapanou propláchnutou pohanku. Podlijeme masovým vývarem a vložíme přikryté do předehřáté trouby. Dusíme ji téměř doměkka. Potom přidáme petrželku a mírně propláchnutou sterilovanou zeleninku. Dobře ji promícháme a pod pokličkou zvolna v troubě necháme dojít. Když je vše hotovo podle naší představy, můžeme servírovat. Příloha: Podáváme obložené salátky z čerstvé zeleniny. Přeji Vám dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

milmach |24. července 2013
dobré Odpovědět
Márč |24. července 2013
Hmmm, to může být dobré, ukládám....:-) Odpovědět
zdenkai |23. července 2013
určitě vyzkouším.. Odpovědět
Jana.Pulcerová1 |23. července 2013
recept se mi líbí pro sestavu ingrediencí a jeho originalitu, ukládám a vyzkouším, díky :-) Odpovědět
Jan |23. července 2013
Je to hezký, dobrý a zdravý recept, ukládám a vyzkouším, díky :-) Odpovědět
michelle4|23. července 2013
vypadá skvěle, vyzkouším Odpovědět
Adriena|23. července 2013
nádherný recept, ukládám a vyzkouším, díky :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!